21 Eylül 2007 Cuma

Menekşe İle Halil 3.Bölüm


Halil’i asla bulamayacağını düşünen Menekşe çaresizlik içinde İstanbul’un kalabalığına karışır. Halil’in çantasında bulduğu pasaportlar da kafasını karıştırmış, ona olan güvenini yerle bir etmiştir. Halil’in sır dolu geçmişi, daha İstanbul’a geldiği ilk gün, bundan sonra olacakların sinyallerini vermeye başlar.

Birileri Halil’in döndüğünü öğrenmiş, onu bu sefer gerçekten öldürmek için harekete geçmişlerdir. Halil onlardan kurtulmaya çalışırken, bir yandan da Menekşe’yi bulabilmek için Kadir ve Mustafa’yı takip etmek zorundadır.

Kaçak aşıkların kavuşması, bir an onlara bütün dünyayı unutturur. Halil’i görünce heyecandan çantasını otobüste unutan Menekşe beş parasız kalmıştır. Ama o paradan çok, sevdiği adamın kim olduğuyla ilgilenmektedir. Halil’in sır perdesi aralanmaya başlar. Öte yandan Kadir ve Mustafa, Menekşe’nin izini bulurlar. Menekşe ölümle burun buruna gelir.

13 Eylül 2007 Perşembe

Menekşe İle Halil Dizisi 2.Bölüm




Menekşe’nin zorla evlendirildiği kocası ve küçük ağabeyi Kadir, ecel olup Menekşe’nin peşine düşerler. Menekşe’nin kocası ve ağabeyi İstanbul’a, Halil’le aynı uçakta gelirler.
Halil, düğünde gördüğü kocayı ve ağabeyi tanır. Ama onlar Halil’i tanımazlar. Halil onların peşine düşerek Menekşe’yi aramaya başlar. Geldiği günden itibaren de kaçtığı her şeyle yüzleşmek zorunda kalır.

6 Eylül 2007 Perşembe

Menekşe İle Halil 1.Bölüm




1. Bölüm


Almanya’da başlayan büyük kaçış

Menekşe, Almanya'da yaşayan gurbetçi bir ailenin kızıdır. Aynı pastanede birlikte çalıştığı Halil'le birbirlerini sevmektedirler. Ailesinden çekinen Menekşe, masum aşkını gizli saklı yaşamaktadır. Halil'in Almanya'da Menekşe'den başka kimsesi yoktur. Omuzlarında ağır bir yük, Menekşe'sini korkutmamak, kaybetmemek için sakladığı sırları vardır.Menekşe'nin küçük ağabeyi Kadir'in asker arkadaşı Menekşe'ye talip olur. Ailesinin baskısına karşı koyamayan Menekşe, Halil'in de hayatını tehlikeye atmamak için evlenmeyi kabul eder. Düğün günü Halil için de Menekşe için de kabusa dönüşecektir.

4 Eylül 2007 Salı

Sedef Avcı Yeni Resimleri






















Kıvanç Tatlıtuğ & Sedef Avcı Röportajı

Dokunmadan da aşk yaşanır





Ekranların yeni ikilisi, Kıvanç Tatlıtuğ ile Sedef Avcı oldu. İkili, ilk bölümü önümüzdeki cuma günü "Menekşe ile Halil" dizisinde başrolleri paylaşıyor. .
İkili, ilk bölümü önümüzdeki cuma günü Kanal D'de yayınlanacak "Menekşe ile Halil" dizisinde başrolleri paylaşıyor. Kıvanç Tatlıtuğ, tutkulu bir aşkın anlatıldığı diziyi "Dokunmadan da aşk yaşanır" sözleriyle özetliyor. Avcı ise ailesinin zoruyla evlendirilen bir genç kızı canlandırdığı "Menekşe ile Halil" için şunları söylüyor: "Provalarda bile kendimizi rollerimize kaptırdık. Menekşe'nin yaşadıklarını düşündükçe içim sızlıyor, kopup gidiyorum oynarken." Tom
Cruise'la Berlin'de




Yönetmenliğini Uluç Bayraktar'ın üstlendiği “Menekşe ile Halil” adlı dizinin çekimi için 10 kişilik oyuncu ve 14 kişilik teknik ekip Almanya'da iki hafta çalıştı. Berlin'den kaçış öyküsünün start aldığı Templhof Havaalanı’nda süren çekimlerde dünyaca ünlü star Tom Cruise da "Valkyrie" filmi için kamera karşısındaydı. Tom Cruise, Hitler'e suikast girişiminde bulunan Claus Schenk Grafvon Stauffenberg'i canlandırdığı "Valkyrie" filminin çekimleri sırasında Menekşe ile Halil'in İstanbul'a kaçış hikâyesi başladı. Dizinin öyküsü kısaca şöyle: Almanya'da tutucu bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Menekşe, istemediği bir adamla evlendirilmek zorunda kalınca sevdiği adam olan Halil'e kaçıp, ona sığınır. O andan itibaren de büyük kaçış başlar...
KIVANÇ TATLITUĞ:
Bende yanlış olmaz, geleneklerine bağlı bir adamım





- Öncelikle canlandırdığınız Halil karakterini bize biraz anlatır mısınız?
Halil, Bosna'lı bir çocuk. Biz de Bosnalıyız köken olarak. Köklü bir aileye sahip olan Halil, bir takım karışıklıklar yüzünden rotasını Almanya'ya çeviriyor. Almanya'da karın tokluğuna çalışmak zorunda kalıyor. Bir gün şans eseri bir yerde Menekşe ile tanışıyor ve büyük bir aşka yelken açıyor... Senaryoyu ilk okuduğum andan itibaren tüylerim diken diken oldu. Böyle bir aşkın içinde bulunmak ve böyle bir aşığı canlandırmak benim için çok mutluluk verici.





- İkisi için de hayat o kadar kolay olmayacak sanırım. Türkiye'ye kaçıyorsunuz Almanya'dan değil mi?
Evet, aralarındaki aşk o kadar güzel, o kadar dokunulmaz ki sonuçta o aşkın içine nifak tohumları ekilecek, kara kediler girecek.





- Evlilik sonrası kaçırıyorsunuz sanırım Menekşe'yi. Oynarken nasıl bir hisse kapıldığınız sevdiğiniz kız evlenince...
Allah kimsenin başına böyle bir dert vermesin. Oynarken bile kötü hissetim kendimi. Allah korusun! Ben hiç böyle bir şey yaşamadım ama bu durum karşısında bir insanın kendini kolay kolay toparlayamayacağını düşünüyorum. O an neyin ne olacağı belli değil. Çekip vurur musun, kaçar mısın, ağlar mısın, belli değil? Gerçekten çok sağlam bir aşk öyküsünü anlatıyoruz.





- "Gümüş" dizisi sonrası oyunculukta rahatladığınızı düşünüyor musunuz?
Aradan üç sezon, 100 bölüm geçti. Dile kolay, gerçekten uzun soluklu bir dizi çektik. "Gümüş"le oyunculuk anlamında büyük tecrübe kazandığımı düşünüyorum...





- Peki, "Menekşe ile Halil" dizisinde sizi çeken neydi?
Hikayenin bir roman gibi akıp gitmesi... Çok değerli oyuncularla çalışıyorum, partnerim Sedef Avcı, ninemiz Yıldız Kültür, Menekşe'nin annesini Nergis Çorakçı, Menekşe'nin belalı ağabeyleri; Fırat Tanış ve Caner Candarlı... Hepsi başarılı oyuncular.





- Azra Akın ile birlikteliğiniz bittikten sonra aşk ile ilgili neler düşünüyorsun?





Evet, uzun zaman oldu biz ayrılalı. Şu anda hayatımda kimse yok. İşlerime yoğunlaştım, aileme daha çok zaman ayırmaya çalışıyorum. Sosyal hayata vakit ayıramıyorum, çünkü çok çalışıyorum. Günümüz aşklarına baktığım zaman kolayca bittiklerini görüyorum. Birbirlerine delice bağlı olan insanlar küçük bir sorundan dolayı ayrılıp kolayca yeni aşklara, yeni maceralara atılıyorlar. Benim "Menekşe ile Halil"de dikkatimi çeken şey şu oldu; o kadar büyük bir aşk yaşıyorlar ki birbirlerine dokunamıyorlar bile. Yaşamasam bile onu hissetmeye çalışmak ve canlandırmak büyük bir hazdı benim için.





- Peki ya gerçek yaşam... Tenler birbirine değmeden de aşk yaşanır mı?
Önemli olan dokunmadan da aşkı yaşamak ve büyütmek. Bence tensel dokunma olmadan aşk yaşanır. Ama günümüzde böyle aşklar çok nadir yaşanır.





- "Gümüş" dizisinde rol arkadaşınız Songül Öden'in evli olması ve bir partiye sizinle kol kola gelmesi basında büyük yankı bulmuştu. "Menekşe ile Halil"deki rol arkadaşınız Sedef Avcı da evli. İster istemez size dair yine dedikodular çıkacak...
Bizler profesyonel insanlarız. Rol arkadaşınız ister evli, ister bekâr, isterse beş çocuğu olsun siz bir oyuncusunuz... Bizlerin burada bulunmasının tek sebebi rolümüzü icra etmek, işimizi yapmak. Türk örf ve adetlerine göre yetişmiş, geçmişine bağlı bir adamım. Bu işi seviyorum ve yapıyorum, başka da bir şeyle uğraşmıyorum. Kendimden son derece eminim ve ne yaptığımı bilen bir adamım. Bu dizide de böyle bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Sedef'le iki sevgiliyi oynuyoruz, insanların bizi birbirimize yakıştırması gayet normal ki, biz de rolümüz için kendimizi birbirimize yakıştırmaya çalışıyoruz.

SEDEF AVCI:



Kocası da dizideki sevgilisi de Kıvanç


- Mutsuz bir gelin görüyorum karşımda... Rolünüze nasıl hazırlandınız?
Evet, ailemle beni zorla Almanya'da evlendiriyor. Sonra da Menekşe kaçıyor. Gerçek hayatta da gelinlik giydim. Allah kimsenin başına zorla evlilik vermesin... Kıvanç'la dizi başlamadan 15 gün önce çalışmaya başladık. Provalarda üzülüyor, kendimizi rollerimize kaptırıyorduk. Menekşe'nin yaşadıklarını düşündükçe içim sızlıyor, kopup gidiyorum oynarken.





- "Sacayağı" adlı sinema projesinden bu diziye geçiş yaptınız. Bu yıl sizin için bayağı hareketli olacağa benziyor.
Evet, film yeni bitti ve hiç dinlenmeden bu diziye başladım. Aralık gibi film vizyona girecek.





- Eşinin adı Kıvanç Kasabalı, partnerin de Kıvanç Tatlıtuğ, dizide de gerçekte de yakışıklı Kıvanç'larla bir aradasınız. Eşiniz kıskanıyor mu sizi?
Yoo, zaten Kıvanç'la eskiden beri arkadaşım... Evet, eşimin de rol arkadaşımın da adı Kıvanç, güzel bir tesadüf. Kıvanç'ın yani eşimin kıskançlığı olmadığı için ve birbirimizi tanıdığımız için kıskançlık sorunu yaşanmayacak. Eşim de zaten en son "Yaprak Dökümü" dizisinde rol aldı.





- Gelinliğinin üzerindeki bekaretin sembolü olan kırmızı kurdele için ne diyeceksiniz?
Rol gereği bile olsa bu kurdeleyi takarken sinirim bozuluyor, bu durum bana çok aşağılayıcı geliyor. Araştırdık Almanya'da hâlâ bu gelenek devam ediyormuş. Hatta gerdek sonrası bohçalar veriliyormuş ailelere. Kırmızı kurdeleyi düşündükçe nevrim dönüyor. Bizim dizide anlatmak istediğimiz de bu tür yanlış düşüncelerin ortadan kalkması. Bu gelenek artık köylerde uygulanıyor ama Almanya'da bazı aileler sanki köylerindeymiş gibi yaşamıyor, bu çok sinir bozucu bir durum. İşte Menekşe'nin de böyle bir ailesi var, babası ona şiddet uyguluyor. Menekşe'yi ağabeyleri işe götürüp getiriyor. Menekşe'nin evlenmek istemediğini söylemesi bile ailesi için büyük bir olay.

30 Ağustos 2007 Perşembe

Kıvanç'ın imkansız aşkı




Gümüş" dizisinden sonra ortalarda görünmeyen Kıvanç Tatlıtuğ, imkansız bir aşkın peşinde koşuyor.

Ay Yapım'ın yapımcılığını üstlendiği, Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu'nun senaryosunu yazdığı, Uluç Bayraktar'ın yönetmenliğini yaptığı "Menekşe ile Halil" adlı dizi, yeni sezonda Kanal D'de ekrana gelecek. Almanya'da tutucu bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen ve istemediği bir adamla evlendirilmek zorunda kalan Menekşe ile sevdiği genç Halil'in öyküsünü konu alan dizinin ilk bölümlerinin çekimi Almanya'da yapıldı. Dizide, geçtiğimiz sezon "Gümüş" dizisinde oynayan Kıvanç Tatlıtuğ ile Sedef Avcı başrolde. Almanya'da başlayan çekimlerde ekibe, 10 kişilik Alman teknik ekip, 200 kişilik figürasyon kadrosu ve Alman oyuncu Patricia Lueger de dahil oldu. Dizi, iki gencin Berlin'den kaçışayla başlıyor. Berlin Templhof Havaalanı'ndaki çekimler on 14 sürdü.Dizinin konusuDizide, Bosnalı Halil ile Almanya'da yaşayan tutucu bir ailenin kızı Menekşe'nin imkansız aşkı anlatılmaktadır. Birbirlerine aşık olan Menekşe ve Halil aynı iş yerinde çalışmaktadırlar. Fakat Menekşe'nin babası ağabeyleriyle de birlik olarak Menekşe'yi kendi istedikleri biriyle evlendirirler. Düğünün ertesi günü Menekşe Halil'e tüm gerçekleri anlatarak onunla İstanbula'a kaçar. Ağabeyleri de Menekşe'nin peşinden İstanbul'a gelmişlerdir.

26 Ağustos 2007 Pazar

Sedef Avcı Resimleri

Sedef Avcı Resimleri
Resimlerin Üzerine Tıklayarak Büyük Hallerini Görebilirsiniz.

























Sedef Avcı


Filmleri - Oyuncu (5 Film)
Sacayağı Kardem2007
Menekşe ile Halil Menekşe2007
Yaprak Dökümü 2006
Yanık Koza Balım2005
Böyle mi Olacaktı Deniz1997

Kıvanç Tatlıtuğ



Kıvanç Tatlıtuğ

Doğum Tarihi : 27 Ekim 1983

Kıvanç Tatlıtuğ

Adını ilk kez 2002'de 'Best Model Türkiye' birincisi, ardından da 'Best Model World' birincisi olarak duysak da, şu anda Gümüş adlı dizide canlandırdığı ‘Mehmet’ karakteriyle hayranlarını ekrana bağlayan, kadınların son gözdelerinden olan Kıvanç Tatlıtuğ hakkında merak ettikleriniz

27 Ekim 1983’te Adana’da, beş çocuklu ailenin bir ferdi olarak dünyaya gelen Kıvanç Tatlıtuğ, ortaokulu Yenice Özel Çağ Lisesi’nde okumuş. Adana’dayken Fiskobirlik, Güney Sanayii, Çukurova Kulübü, Devlet Su İşleri ve Tarsus Amerikan Kulübü’nde basketbol oynamış.

1997’de babasının ciddi bir kalp ameliyatı geçirmesinin ardından ailesiyle birlikte Adana’dan İstanbul’a taşınmış. İstanbul Kalamış Lisesi’nden mezun olan Kıvanç’ın
aklı fikri basketboldaymış.

Tek hayali NBA’de basketbol oynamak olduğu için Ülkerspor’dan gelen cazip teklifi hemen kabul etmiş ve orada iki yıl forma giymiş. Sonra bir yıl Beşiktaş, bir yıl da Fenerbahçe’de oynamış. Ancak dönüş yaptığı Beşiktaş takımında sakatlanması tüm hayallerini suya düşürmüş ve profesyonel basketbol hayatına son vermiş.

O dönemlerde yakın çevresinin sürekli fiziğine iltifatlarda bulunduğunu, model olması için kendisini yönlendirmeye çalıştığını söylüyor Kıvanç Tatlıtuğ. O ise bunlara hiç kulak asmamış. Ta ki annesinin yaptığı sürprize kadar!

Annesi, Beylikdüzü’ndeki bir marketin camında ‘Profesyonel mankenlerle çalışır mısınız?’ ilanını görünce, Tatlıtuğ’un yanında bulunan bir fotoğrafını göndermiş. İlan verilen şirketten kendisini aradıklarında şaşkına dönmüş ama teklifi de kabul etmiş. ‘Ben sporcuyum ne işim olur mankenlikle’ derken bir anda kendini defilede bulmuş. Daha sonra gelen teklifleri değerlendiren Kıvanç, işin hoşuna gitmesiyle bu mesleğe profesyonel olarak başlamış. ‘Annemin beni model yapma hayali hep vardı.’ diyor Kıvanç.

İki yıl bir ajansla çalıştıktan sonra 2002 yılında düzenlenen Best Model yarışmasında önce Türkiye, sonra dünya birincisi olmuş Kıvanç Tatlıtuğ.

Sonrasında da Fransa günleri başlamış. Paris’teki Success Ajans’tan gelen teklifle bütün eşyalarını toplayıp, Paris’e yerleşmiş. Burada mesleğini 1,5 yıl sürdürmüş.

Paris'teyken, ajanstan gelen telefonda, dizi tekliflerinin had safhaya ulaştığını söylemişler. Küçüklüğünden beri sinema ve televizyona ilgisinin olduğunu, mutlaka bir yerinde bulunmak istediğini ama o zamanlar ‘Ben manken olacağım, sonra dizi çekeceğim.’ gibi hayallerinin olmadığını da sözlerine ekleyen Kıvanç Tatlıtuğ, senaryoları değerlendirmek için Türkiye'ye gelmiş. Gümüş'teki 'Mehmet' karakterini kendine çok yakın bulduğunu, oynayabileceğini, en azından kendinden bir şeyler verebileceğini düşünmüş. Şu anda da yayınlanan dizide iki yıldır rol alıyor ve dizi çok ilgi görüyor.

Kıvanç Tatlıtuğ şu sıralar zamanının çoğunu sette geçiriyor. 'Ne ailemi, ne arkadaşlarımı kimseyi göremiyorum. Zaten asosyal bir yaşantım vardı, iyice asosyal oldum' diye yakınıyor.

Çekim aralarında kitap okur, dergi karıştırır ve müzik dinlermiş. Pek fazla da kimseyle konuşmazmış. Set çalışanlarının tabiriyle 'sessiz sakin bir çocuk' bu Kıvanç Tatlıtuğ.

Kendisini eleştirmeyi sevdiğini söyleyen yakışıklı oyuncu, diziye başlamadan önce bir süre Okan Bayülgen’den ders almış.

Yakışıklı, dikkat çekici bir fiziğe sahip olan Kıvanç Tatlıtuğ, bu yüzden zaman zaman sözlü tacize uğradığını da itiraf ediyor. Diğer yandan erkek mankenlere karşı pek çok kişide var olan gay ve jigolo önyargılarıyla ilgili olarak da ‘Ben öyle bir tavır sergilerim ki insanlar yanıma yaklaşamazlar.” diye eklemeyi de ihmal etmiyor.

Gece dışarı çıkmayı, kulüplerde eğlenmeyi sevmiyor. Onun yerine arkadaşlarıyla ev muhabbeti yapmaktan hoşlanıyor. Birlikte televizyon izliyor ya da tavla partileri düzenliyorlar.

Dünya podyumlarındaki başarılarıyla arkadaşlarına örnek olan Kıvanç Tatlıtuğ, David Beckham’la olan benzerliği hakkında ilgili olarak da ‘Benim saçım uzunken, Beckham’ın adı bile anılmıyordu. Aslında Beckham bana benzedi.’ diyor.

İyi derecede İngilizce bilen, “Benim için önemli olan kariyer” diyen Kıvanç Tatlıtuğ’un en büyük hayali ise iyi bir aktör olmak. Bunun için de ilk adımı atmış. Devlet Tiyatrosu oyuncusu Laçin Ceylan’dan (dizide halasını oynayan 'Gülsun' rolüyle tanıdığımız) bir süre oyunculuk dersleri almış... “Bakıyorum, çok eksiğim var” diyen, dersler almaya devam edeceğini ve iyi bir sinema filminde rol almayı çok istediğini belirten Kıvanç Tatlıtuğ’un hayallerinden biri de tiyatroda oynamak.

Bunları biliyor muydunuz?

- Tek eşlilikten yana olduğunu,

- Duygusal göründüğünü, ama o kadar da duygusal bir yapısının olmadığını,

- Biraz sert ve hayat görüşlerinin katı olduğunu,

- Bir ilişki yaşarken gözünün dışarıda olmadığını,

- Allah’a son derece inanan ve dinine bağlı olduğunu,

- Şan, şöhret, para, pulun onun için ikinci planda olduğunu,

- Ailesine çok düşkün olduğunu,

- Kendisinde en çok gözlerini beğendiğini,

- Denizin derinliklerine dalmayı çok sevdiğini,

- İstanbul’a hâlâ alışamadığını,

- ‘Erkekler ağlamaz’ diye bir şeyin olmadığını, 'Ağlamak da gülmek kadar doğal' diyerek, zaman zaman ağlayan biri olduğunu...

Menekşe ile Halil” Dizisinin Ekipi ve Yildizlari

“Menekşe” Filimin Ekibi ve YildizlariTürkiyede Kanal D de yayinlanacak olacak dizinin ,4 gündür “Menekse” Berlinde sahneler cekiliyor. Yapimci: Acar Entertainment,Yönetmen: Uluc Barayktar. Filim Ask Hikayesi. Menekse Halili seviyor ve Halil Menekseyi seviyor. Meneksenin ailesi Onu hayran olan baska birisiyle zorla evlendirmek istiyorlar.Cekimmekanlari Berlin ve Istanbul. Türk Yapimci Özlem Yurtseve bildirdigine göre, 14 Cekimgünleri Berlinde Turistlik agirlik olan Bölgelerde planlaniyormus ve Berlin-Istanbul baglanacakmis.Filmdeki erkek yildiz Kivanc tatlitug, Halili canlandiryor. O 2002 “Best Model of the World from Turkey” idi.

Menekşe ile Halil ilk Çekimler








Burda TV-Filmi “Menekse” Halil Menekseye (kivanci caldigi enstrumanin türkcesini bilmiyorum ) calarak tavlamaya calisiyor. Halil Kivanc Tatlitug. Sadece Menekse kim, onu söylemiyorlar. Film özenle cekiliyor. Yönetmen, Uluc Bayraktar TV-Dizisini aski odunlastirlmamis anlatmak istiyor. (kaba olarak demek istediler herhalde).Bu sahnede virtüle olarak degil sadece MUNDHARMONIKA/ARKEDON, Kivanc Tatlitug, gelecek dizinin Yildizi, profesonel olarak ARKEDON calabiliyor.Eylül sonunu, planlarin hepisi islerse, Kanal 5 (D) türkiyede görülecek. Interne ve Satellit-Tvda burdaki Türkkökenli Vatandaslarimizda izleyebilecek. Berlindeki cekimlerde Kivanc Tatlitug cok kez ARKEDONu almak zorundaydi, Sahne tam cekilene kadar.

Halil ile Menekşe Dizisinde Menekşe yorgun!




Bir Berlin cekimgündünen sonra “Menekse” yorulmus ve bitkindi.Film Ekipi üstü acik otobüsle, iyi bir Rehberden Berlinde tura cikip, berlinin güzel yerlerini göstetiyordu, ama Onu (menekse) bu pek ilgilendirmyirdu. Duygusal sahneler yaklasik 10-15 kere, mükkemel olana kadar cekiliyor. Sahne tam kutunun icinde olana kadar. Yönetmen Uluc Bayraktan sahnenin bitmesini izni verene kadar

Halil ile Menekşe Kıvanç Tatlıtuğ


Halil ile Menekşe Kıvanç Tatlıtuğ



Kivanc Tatlıtuğ 4 gündür“Menekse”adli Türk Dizsini Halili canlandiyor,Berlinde 90 Dakkia Tv-Pilotfilm “Menekse”. Kivanc 2002 "Best Model of the World from Turkey" ve türkiyede büyük bir HAYRAN KITLESI “GÜMÜS & MEHMET” kendisinin en son basarisiydi Türkiyede.